torsdag 23. september 2010

Vellykket strikkedag

På Husflidsdagen den 11. september arrangerte Ringerike Husflidslag strikkedag i sentrum. Dette var med på å markere 80 års jubileet til laget. Planen var å samle så mange som mulig til å strikke på Søndre torg. Men da værgudene ikke var på vårt lag, trakk vi inn på Kuben isteden, noe som fungerte svært godt.

Ca 30 strikkeglade var innom og strikket med oss i løpet av de tre timene vi var på Kuben. I tillegg var det mange forbipasserende som hjalp til med vårt felles strikkeprosjekt. Dette var et skjerf som endte opp med å bli 116cm. Underveis var det gjettekonkurranse om hvor langt skjerfet ville bli. Mange var veldig optimistiske, men den som kom nærmest var en kar ved navn Per, som vant et lekkert håndkle fra Husfliden Hønefoss.
Dette skjerfet vil, sammen med alle skjerfene som medlemmene har donert (bl.a. de som hang i et tre på torget i forkant av dagen), bli gitt til beboerne ved Hvalsmoen transittmottak. Vi håper de kan varme noen der gjennom vinteren.

Den mest populære aktiviteten denne dagen var hoppetauverkstedet for barn. Ca 20 barn fikk lage sine egne unike hoppetau i flotte farger.

Mange forbipasserende var interesserte i hva vi holdt på med og lot seg blant annet fasinere av hvordan man spinner sitt eget garn på håndtein. Mange var også glade for å få et eksemplar av vårt lekre medlemsblad, Norsk Husflid.
Da vi var ferdige på Kuben, samlet vi oss for å gå i strikketog gjennom byen og ned til Glatved brygge. Der ventet MS Dronning Tyra på oss, og 30 strikkeglade benket seg spente ombord. Tross gråværet fikk vi en veldig fin tur ned elva og ut i fjorden, mens vi spiste deilig mat, strikket, utvekslet tips og oppskrifter, og lot skravla gå.
Underveis vanket det også en overraskelse; butikken vår, Husfliden Hønefoss, har hatt et desperat behov for en ny PC. Så i 80 års presang fra laget til butikken, fikk de nå en ny PC slik at driften kan moderniseres og bli mer effektiv. Dette ble hjertelig mottatt.
På tross av været, som nok holdt en del av våre medlemmer hjemme, hadde vi en strålende dag. Vi tror vi klarte å gjøre oss litt ekstra synlige i bybildet, slik at flere har oppdaget hvem vi er og hva vi gjør. Og forhåpentligvis vil vi få ytterligere nye fjes på våre kurs og strikkekaféer framover. Alle er hjertelig velkomne, medlemmer eller ikke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar